Om  
Anders Kühnau Hansen
Karin Friis Bach

Socialdemokrat ny formand for Danske Regioner

Radikale peger på Anders Kühnau (S) som ny formand for Danske Regioners bestyrelse. Partiet sidder på det afgørende mandat i Danske Regioners bestyrelse.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Danske Regioner skal have ny frontfigur. Det står klart, efter Radikale Venstre har valgt at pege på Anders Kühnau (S) til posten som formand. Radikale sidder på det afgørende mandat i forbindelse med konstitueringen.

Kühnau, der er regionsformand i Midtjylland, meddelte onsdag formiddag, at han udfordrer Stephanie Lose (V) på den magtfulde post.

"Stephanie Lose har været en god formand, men jeg har forhandlet ud fra at sikre mest mulig indflydelse for mit parti, og her var det min vurdering, at det ville ske ved at pege på Anders,” siger regionsrådsmedlem i Hovedstaden Karin Friis Bach (R).

Radikale Venstre får formandsposten for Danske Regioners Sundhedsudvalg. Det er en post, som Karin Friis Bach har haft de seneste fire år.

Friis Bach oplyser til Altinget, at det er de nyvalgte radikale regionsrådsmedlemmer, der beslutter, hvem der skal sidde i Danske Regioners bestyrelse, og at hun agter at lægge billet ind på formandsposten for Sundhedsudvalget.

For fire år siden sad Radikale også med magten til at afgøre formandsvalget i Danske Regioner. Dengang valgte partiet at pege på Venstres Stephanie Lose, der har høstet stor respekt for sin indsats blandt sundhedsaktørerne.

DF ude af bestyrelse

En foreløbig optælling af mandater foretaget af Danske Regioner viser, at Socialdemokratiet fastholder sine seks pladser i Danske Regioners bestyrelse. Socialdemokratiet er dermed fortsat det parti, der har flest repræsentanter i Danske Regioner. 

Venstre følger med fem mandater lige i hælene på Socialdemokratiet.

Dansk Folkeparti må afgive begge deres to pladser, der i stedet går til Konservative, som i alt sikrer sig tre pladser i bestyrelsen. 

Radikale, SF og Enhedslisten står til hver at få ét sæde i Danske Regioner.

Den endelige konstituering af bestyrelsen - herunder formandsskiftet - kan først finde sted i forbindelse med Danske Regioners generalforsamling i marts. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Kühnau Hansen

Formand, Danske Regioner, regionsrådsformand (S), Region Midtjylland, medlem, Kattegatkomitéen
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2008)

Karin Friis Bach

Regionsrådsmedlem og 2. næstformand (R), Region Hovedstaden, formand, Udvalget for det nære og sammenhængende sundhedsvæsen, Region Hovedstaden, formand, Danske Regioners Sundhedsudvalg
cand.scient.pharm. (Københavns Uni. 1990)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024