Analyse af 
Erik Holstein

Socialdemokrater og Danmarksdemokrater er i et tæt løb om at være Danmarks største arbejderparti

Socialdemokraterne vinder med et mulehår over Danmarksdemokraterne i positionen som landets største arbejderparti, viser en ny analyse. Den er trist læsning for to andre partier, der tidligere havde en dominerende rolle blandt arbejdervælgerne.

Hvis Socialdemokratiet ikke har tilstrækkelig fat i arbejdervælgerne, vinder partiet næppe regeringsmagten. Det er man meget bevidst om hos S, skriver politisk kommentator Erik Holstein.
Hvis Socialdemokratiet ikke har tilstrækkelig fat i arbejdervælgerne, vinder partiet næppe regeringsmagten. Det er man meget bevidst om hos S, skriver politisk kommentator Erik Holstein.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Erik Holstein

Der har været meget modvind, men når den blafrer i de røde faner 1. maj, kan Mette Frederiksens socialdemokrater alligevel trøste sig med, at de stadig holder positionen som det største arbejderparti.

Det viser en ny analyse af professor Kasper Møller Hansen for Altinget på baggrund af data fra Gallup og Epinion.

15,8 procent af arbejdervælgerne ville stemme på Socialdemokraterne, hvis der var valg i morgen, men Inger Støjbergs Danmarksdemokraterne kommer lige efter med 15,1 procent.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024