Mød partiernes typiske vælgere

Hvordan fordeler partiernes vælgere sig efter arbejde, alder og uddannelse, og hvordan adskiller de sig fra det samlede vælgerhav? Dyk ned i Kasper Møller Hansens nyeste analyse af vælgerprofilerne her.

Liberal Alliance har godt fat i de unge vælgere, Socialdemokratiet sidder tungt på pensionisterne og Danmarksdemokraterne er det nye arbejderparti.
Liberal Alliance har godt fat i de unge vælgere, Socialdemokratiet sidder tungt på pensionisterne og Danmarksdemokraterne er det nye arbejderparti.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Rasmus Lauge Winding

Der er stor variation imellem partiernes typiske vælgere, når det kommer til køn, alder og indkomst.

Det viser Altingets seneste analyse af vælgerprofilerne, som er lavet af valgforsker og professor ved Københavns Universitet Kasper Møller Hansen.

Dyk ned i analysen i tabellerne herunder, og bliv klogere på, hvem der stemmer på de forskellige partier på Christianborg. Husk, at du kan bladre i alle grafikker og se samtlige partier.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024