CEPOS vil forholde sig kritisk til regeringen

Den nyetablerede tænketank CEPOS vil forholde sig kritisk til regeringen. Tænketanken vil kritisere alle tiltag, der trækker i retning af mindre personlig frihed. Uansat hvem der kommer med dem, skriver CEPOS direktør Martin Ågerup i et debatindlæg.

CEPOS vil frygtløst sætte fingeren på velfærdsstatens ømme punkter – dem er der mange af – og vi vil fremsætte forslag til en ny og bedre indretning af samfundet

Martin Ågerup
Direktør i CEPOS - Center for politiske studier
Af Martin Ågerup
Direktør i CEPOS

Der er efterhånden kun få deltagere i den offentlige debat, som ikke på den ene eller anden måde er helt eller delvist finansieret af staten, og det faktum kan ikke undgå at påvirke den måde, hvorpå de definerer virkeligheden. Hvornår har vi for eksempel sidst hørt en NGO forslå, at staten brugte færre penge på et bestemt område eller trak sig helt ud af det? Mange statsfinansierede NGO’er ender med at bliver systembevarende.

NGO'ere skal tænke frygtløst
Det er der ikke i sig selv noget i vejen med at være, men vi mangler nogle NGO’er, som tænker lidt mere ukonventionelt og frygtløst udfordrer det bestående.

Den nyetablerede tænketank CEPOS – Center for politiske studier – er helt uafhængig af staten. Vi modtager af princip ikke penge fra staten eller fra nogen offentlig myndighed. Vi modtager heller ikke midler fra de politiske partier. Vores mission er at arbejde for et samfund med mere personlig frihed og mere personligt ansvar.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00