Dan Jørgensen: ”Når Kristian Thulesen Dahl siger, han vil hjælpe den lille mand, så er det rigtigt nok. Det er bare Lars Løkke Rasmussen, han hjælper!"

REPORTAGE: Det er Dan Jørgensen, der står forrest for at fortælle den store historie om Socialdemokratiet før, nu og i fremtiden. Det har især været ham, der skulle få partiets omslag til strammerkursen i udlændingepolitikken til at lykkes. Det krævede et opgør med et socialdemokratisk koryfæ, der også var hans ven og læremester – Svend Auken.

Det er en glad, men bekymret viceformand for Metal Lillebælt, der introducerer Dan Jørgensen 1. maj i Fredericia. Samme formiddag har metalfolkene set på Altinget.dk, at der er flere arbejdervælgere i Dansk Folkeparti end i Socialdemokratiet. Det kræver en forklaring fra dagens gæst.

”Dan, det er sgu tankevækkende her med højst et år til folketingsvalget! Jeg håber, vi kan høre noget om det, og hvad vi kan gøre ved det. Værsgo, Dan, ordet er dit.”

På dette tidspunkt har Altinget været med Dan Jørgensen på tur – eller mere præcist tour – i flere timer gennem et 1. maj-fejrende Danmark. Vi fulgte ham hele dagen gennem seks stop – lige fra de tidlige morgenmøder med 3F’erne i Faaborg og Søndersø til de store møder ved Lillebælt, og til det sluttede med de små møder på Nordfyn. Spørgsmålet om netop Dansk Folkeparti og udlændingepolitikken, som DF brugte til at suge socialdemokratiske vælgere til sig, har det i meget høj grad været Dan Jørgensens opgave at komme med svar på.

Login