Danske politikere til WTO i Mexico

Fakta
WTO er en verdenshandelsorganisation, som dækker mange forskellige handelspolitiske felter. Lige fra landbrug til ophavsret og bankvirksomhed. Dette møde er nummer fem i rækken af ministerkonferencer siden WTO's etablering i 1995. Det overordnede formål med mødet er at fremme en yderligere liberalisering af verdenshandelen, samt forbedre udviklingslandenes muligheder for at drage mere nytte af verdenshandelen. Af mere konkrete emner på dagsordenen denne gang kan nævnes reformaftaler på landbrugsområdet, reduktion af toldsatser og handelsbarrierer på handelsvarer.

Kilde: Folketinget
Folketinget deltager fra d. 10.-14. september 2003 i WTO's ministerkonference i Cancun i Mexico. Folketingsmedlemmerne indgår i Danmarks officielle delegation til ministerkonferencen, der primært består af repræsentanter fra regeringen, oplyser Folketinget.

Fra Folketinget deltager: Charlotte Antonsen (V), Europaudvalget, Elisabeth Arnold (RV), Europaudvalget, Henrik Vestergaard (V), Europaudvalget, Jørn Dohrmann (DF), Europaudvalget, Helle Sjelle (K), Europaudvalget, Keld Albrechtsen (EL), Udenrigsudvalget, Ole Vagn Christensen (S), Erhvervsudvalget og Gudrun Laub (V), Miljø- og Planlægningsudvalget.

Det er planlagt, at Folketingets delegation skal holde bilaterale møder med andre parlamentariske delegationer og NGO'ere. Alt sammen for at øge kendskabet til andre landes syn på verdenshandelen.

Det samlede budget for turen er cirka 300.000 kr.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00