Danskerne: Obama hører til den røde blok

USA: Socialdemokraterne scorer højest, når danskerne skal placere Barack Obama i et dansk parti. Sandheden er dog, at han hører til i den blå blok, siger USA-ekspert Mads Fuglede.
Hvis Barack Obama skulle være medlem af et parti i Danmark, mener knap hver tredje dansker, at han ville være medlem af Socialdemokraterne.
Hvis Barack Obama skulle være medlem af et parti i Danmark, mener knap hver tredje dansker, at han ville være medlem af Socialdemokraterne.Foto: www.barackobama.com
Anders Agner Pedersen

I 90 procent af alle afstemninger ville han (Obama, red.) stemme sammen med den blå blok. Både omkring statens størrelse, og en lang række andre ting. Formentlig også de fleste værdispørgsmål.

Mads Fuglede
USA-ekspert
Fakta

Hvilket dansk parti ville Barack Obama tilhøre?

SF 4,2 %
Socialdemokraterne 29,4 %
De Radikale 9,1 %
Venstre 18,0 %
Konservative 17,2 %
Ved ikke 22,2 %

Antal respondenter i alt: 1278


Kilde: A&B Analyse

Hvis Demokraternes Barack Obama, der tirsdag tages i ed som den 44. præsident i Amerika, skulle være medlem af et dansk parti, så ville det være et af oppositionspartierne.

I hvert fald, hvis man spørger danskerne. I en undersøgelse, som A&B Analyse har foretaget for Altinget.dk hér i januar, placerer cirka 43 procent ham i den røde blok, altså hos enten Socialdemokraterne, De Radikale eller SF, mens kun godt 35 procent placerer ham i regeringens blå blok.

Det e især Socialdemokraterne, danskerne forbinder den nye præsident med. Og det selv om det er forkert, har det sin naturlige forklaring, fortæller USA-ekspert Mads Fuglede til Altinget.dk.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00