DF fravælger tidligere MF'er

NYHED: Tidligere folketingsmedlem Jette Jespersen (DF) får ikke lov at genopstille. Partifæller kalder forløbet "udemokratisk".
Martin Kaae

Den første frasortering sker allerede i hovedbestyrelsen. De sorterer dem fra, de ikke kan lide, eller som ikke lige passer ind i ledelsens smag.

Mogens Søndergaard
Tidligere byrådsmedlem (DF)

Dansk Folkeparti holder i disse uger opstillingsmøder landet over, men ifølge en række medlemmer, som Altinget.dk har talt med, er møderne meget langt fra den medlemsinddragelse og demokratiske proces, de foregiver at være.

De kandidater, som medlemmerne formelt skal prioritere gennem afstemninger, er nemlig allerede de facto prioriteret af DF's ledelse, og partiets 8.500 medlemmer har derfor ingen reel indflydelse på, hvem der bliver stillet op i de lokale kredse.

"Den første frasortering sker allerede i hovedbestyrelsen. De sorterer dem fra, de ikke kan lide, eller som ikke lige passer ind i ledelsens smag," siger Mogens Søndergaard, tidligere byrådsmedlem i Fjends, der også gerne ville i Folketinget for det parti, han har arbejdet for i otte år - men som altså blev valgt fra.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00