DF-vælgere mod flere penge til Lomborg

MENINGSMÅLING: DF's krav om øgede bevillinger til Bjørn Lomborg afvises massivt af vælgerne. Kristian Thulesen Dahl står fast på kravet.
Bjørn Lomborg fik i starten stærk støtte fra Fogh, men støtten fra regeringen har de sidste par år været brat nedadgående. Til gengæld har Lomborg fundet en ny protektor i Dansk Folkeparti.
Bjørn Lomborg fik i starten stærk støtte fra Fogh, men støtten fra regeringen har de sidste par år været brat nedadgående. Til gengæld har Lomborg fundet en ny protektor i Dansk Folkeparti.Foto: Copenhagen Consensus
Erik Holstein

DF's ledelse har fundet et ledigt standpunkt ved at støtte Lomborg. Men nogle gange er der en grund til, at et standpunkt er ledigt.

Steen Gade (SF)
Formand for Folketingets Miljøudvalg

Blandt alle Folketingets partier er vælgerne imod at fordoble bevillingen til den omstridte klimaskeptiker Bjørn Lomborg. Kravet stammer fra Dansk Folkeparti, men blandt DF's egne vælgere er modstanden overraskende nok endnu større.

Resultatet fremgår af en meningsmåling fra A&B Analyse udført for Altinget.dk - og tallene viser, at Dansk Folkepartis ledelse undtagelsesvist er gået helt galt af sine egne vælgeres ønsker i denne sag. Kun 18 procent af DF's vælgere bakker op om gruppeformand Kristian Thulesen Dahls krav om en fordobling af bevillingen til Lomborg på næste finanslov. 55 procent af DF-vælgerne er imod.

Thulesen overrasket
Den usædvanlige modstrid mellem DF-ledelsen og partiets vælgerkorps er så meget desto mere bemærkelsesværdig, fordi Kristian Thulesen Dahl har gjort bevillingen til Lomborg til et meget offensivt og synligt krav i årets finanslovforhandlinger.

Dokumentation

Spørgsmål:
Det er blevet foreslået, at klimaskeptikeren Bjørn Lomborg skal have fordoblet sin bevilling på finansloven. Er det efter din mening en god eller dårlig idé at give dobbelt så mange penge til Bjørn Lomborg på den kommende finanslov?

 Total
En god idé23.1
En dårlig idé53.5
Ved ikke23.4

 

 




 
 DFKVSRSFEL
En god idé18.330.9 31.317.628.020.05.0
En dårlig idé54.842.643.558.560.058.895.0
Ved ikke27.026.525.258.512.021.20.0

Undersøgelsen er udført af A&B Analyse for Altinget.dk i perioden 24. - 29. september 2009. Den er baseret på 1125 repræsentativt udvalgte respondenter.

Grafik: Christian Mølgaard


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00