Om  
René Spogard

Dødsfald: Fhv. ejer af og direktør for Gallup, investor René Spogard (68)

Den tidligere ejer af og direktør for et af de førende markedsmålingsinstitutter, Gallup, René Jørgen Spogard, Charlottenlund, er uventet død, kun 68 år. Bisættelsen finder sted under private former, oplyser familien.

Rasmus Nielsen

Gallup er fra bl.a. sine politiske meningsmålinger, bragt i Berlingske i mands minde, et af de mest kendte og respekterede markedsinstitutter. Nu er dets tidligere ejer og direktør, René Spogard død, 68 år.

René Spogard købte som ung managementkonsulent Gallup i 1987, tre år efter stifteren George Gallups død, og overtog samtidig ledelsen. Det blev indledningen til en moderniserings- og vækstbølge, der endnu giver dønninger i selskabet.

Den unge ejerleder ændrede på, at alle skulle og kunne lave alting. Han inddelte selskabet i afdelinger for konsument- og mediaundersøgelser og undersøgelser for det offentlige og for opmålinger af virksomheders reklameforbrug. Spogard fik - grundet selskabets markante vækst - også flyttet Gallup fra en gammel patriciervilla i Hellerup til PFAs dengang nyere domicil i Nordhavn.

Det var gode år for den seriøse og vedholdende erhvervsmand, og allerede i 1990 sælges en del af aktierne til engelske ABG, dengang ejet af mediamogulen Robert Maxwell. Da han dør og aflader sig et finansielt kaos, køber René Spogard den danske del tilbage, men bevarer de gode relationer til de engelske samarbejdspartnere, der nu er en del af Taylor Nelson koncernen. I 1997 køber Taylor Nelson alle aktierne i Gallup og tilføjer TNS til koncernens nye navn, der bliver verdens største leverandør af specialundersøgelser med 14.000 ansatte og kontorer i 70 lande.

Formuende investor
Handlen gjorde René Spogard formuende, og siden var han en aktiv og overvejende succesrig erhvervsinvestor gennem sit eget Spogard Holding. Ved sin død var han bl.a. formand for og medejer af Jysk Industri Holding, der har til formål at investere i mindre og mellemstore danske erhvervsvirksomheder. Dette formål viste han også interesse for gennem nye forretningsmodeller, da han gjorde sig til investor i og for perioden 2017-19 påtog sig formandshvervet for crowdlending-platformen Flex Funding. Han blev opfattet som altid omhyggelig og underspillet i sin personlige stil.

René Spogard var ægtemand, far og bedstefar. Han døde uventet, fremgår det af familiens dødsannonce, i det "han lukkede øjnene uventet på sit sidste eventyr. Han var vores klippe og efterlader et enormt aftryk og savn hos alle", hedder det. Bisættelsen finder sted under private former, tilføjes det.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

René Spogard

Fhv. ejer og adm. direktør, Gallup, ejer af Spogard Holding, formand, Jysk Industri m.fl.
HD i afsætningsøkonomi (CBS 1982)

0:000:00