Enhedslisten har brug for ny mediedarling

BAGGRUND: Efter Pernille Rosenkrantz-Theils farvel står Enhedslisten i en mellemperiode, hvor partiet skal bygge nye profiler op.
Johanne Schmidt-Nielsen - kan blive Enhedslistens nye mediedarling efter Pernille Rosenkrantz-Theil.
Johanne Schmidt-Nielsen - kan blive Enhedslistens nye mediedarling efter Pernille Rosenkrantz-Theil.Foto: Altinget/Julie C. Christensen
Maria Dalby
Enhedslisten efter et sommergruppemøde på Christinia - det var før Keld Albrechtsen og Søren Søndergaard faldt for partiets regel om rotation.
Enhedslisten efter et sommergruppemøde på Christinia - det var før Keld Albrechtsen og Søren Søndergaard faldt for partiets regel om rotation. Foto: Altinget
Foto:

Vi har en anden ung kvinde på vej ind i Folketinget, nemlig Johanne Schmidt-Nielsen. Der er heller ikke sådan, at Pernille stopper med at være politikker.

Frank Aaen
MF Enhedslisten
Venstrefløjens mest synlige politiker har valgt at sige stop. Det kan få stor betydning for Enhedslisten. Pernille Rosenkrantz-Theil var den helt store stemmesluger ved sidste valg.

Og ifølge Altingets aktuelle valgprognose står partiet til at miste flere synlige medlemmer. Per Clausen, der har gjort det til sit kendetegn at stille flest spørgsmål, står til at ryge ud. Rune Lund er ligeledes meget usikker.

Ny Theil på vej
Men flere i partiet tror på, at de har fundet en ny kvindelig profil, som vil kunne løfte arven efter Pernille Rosenkrantz-Theil.

Johanne Schmidt-Nielsen - kun 23 år gammel - er opstillet i København og står til at blive valgt ind ifølge Altingets valgprognose.

Sin politiske erfaring har hun som sin forgænger fra det aktivistiske miljø på venstrefløjen. Det, tror hun, bliver hendes styrke:

"Jeg har lavet politisk arbejde på venstrefløjen i ti år - især i det aktivistiske miljø. Min rolle skal være at støtte aktive borgere som eksempelvis under velfærdsdemonstrationerne."

Hun afviser, at hun er den nye Rosenkrantz-Theil. I stedet understreger hun, at hun er god til at være sig selv.

Men hun er aldeles ukendt.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00