EP-formand støtter tyrkisk medlemskab

Europa-Parlamentets liberale formand, irske Pat Cox, mener ikke, der er nogen vej tilbage, når det gælder optagelsesforhandlingerne med Tyrkiet. Han talte på Venstres EU-landsmøde.
Peter von Kohl

Vi kan ikke den ene dag sige til en stat, at den er en seriøs partner, lade den deltage i EU-Konventet i debatten om Unionens fremtid som fyldgyldigt medlem og så bagefter komme og sige: - for resten, I kommer altså ikke med alligevel. Den går bare ikke."<

Pat Cox
Formand for Europa-Parlamentet
Øsknehallen, København: Det var to engagerede europæere, der lørdag var gæste-talere ved Venstre Europa-landsmøde i Øksnehallen i København: Formanden for Europa-Parlamentet, irske Pat Cox, og den tidligere partiformand, minister og EU-kommissær, Henning Christophersen.

De lagde ikke skjul på de vanskeligheder, som den Europæiske Union står over for, men de var lige opildnende over for venstrefolkene, der nu skal i valgkamp for at støtte de kandidater, der valgtes på mødet.

Det var især bekymringerne omkring udvidelsen, der optog Pat Cox. Han advarede mod at lade økonomiske betragtninger tage overhånd, for:

”De stater, der i årtier har været under det kommunistiske regime, har længtes efter at blive en del af vort Europa. Vi må ikke skuffe dem."

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00