Farvel til ministre - farvel til spindoktorer

BAGGRUND: Sammen med de tre ministre, der gik forleden, fulgte også deres tre særlige spindoktorer: Arzrouni, Jöhnke og Buchvald.
Der bliver mere tid til lystfiskeri for såvel gamle ministre som deres gamle spindoktorer.
Der bliver mere tid til lystfiskeri for såvel gamle ministre som deres gamle spindoktorer.Foto: Altinget.dk/Rasmus Nielsen
Henrik TheilKristine Bertelsen

Et redaktørjob virker oplagt for ham.

Henrik Qvortrup
Om tidligere spindoktor Christopher Arzrouni

Ugens ministerrokade betyder, at tre spindoktorer også blev arbejdsløse. I Socialministeriet måtte Christopher Arzrouni sige farvel, i Transport- og Energiministeriet gik Nicolai Jöhnke, og endelig måtte Martin Buchvald forlade sit job i Fødevareministeriet.

Jobbet som særlig rådgiver eller spindoktor varer ikke længere end ministerens tid på taburetten. Spindoktoren rådgiver typisk ministeren om, hvordan der skal navigeres i krydsfeltet mellem politiske mål, egne kompetencer og pressens opmærksomhed. Han eller hun sørger altså for "branding" af ministeren, og derfor følger han eller hun ministeren ud af døren, når denne går.

Der er bud efter "gamle" spindoktorer.
Men selv om antallet af ministerier er begrænsede, så er jobmulighederne gode. Den indsigt og forståelse for den politiske verden, der følger med jobbet, er kraftigt efterspurgt inden for kommunikationsrådgivning, både som konsulent i bureauer, i organisationer og i større virksomheder.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00