Frank og Boye skal sikre S-sejren

KOMMUNALVALG: Socialdemokraterne satser hårdt på at blive landets store kommunale parti - en valgsejr vil rejse spørgsmålet om, hvorfor partiet ikke kan mønstre samme opbakning i landspolitikken.
Frank Jensen fik en stormende modtagelse på S-kongressen. Vinder han København, mens Anker Boye vinder Odense, når Socialdemokraterne sandsynligvis sine mål ved kommunalvalget.
Frank Jensen fik en stormende modtagelse på S-kongressen. Vinder han København, mens Anker Boye vinder Odense, når Socialdemokraterne sandsynligvis sine mål ved kommunalvalget.Foto: Pressefoto
Anders JerkingIda Skytte

Det er en tendens, vi har set gennem mange år, at vi på Christiansborg ikke kan mønstre mere end 24-25 procent. Det gælder både Venstre og Socialdemokraterne, at vi ude i kommunerne kan mønstre lidt mere.

Helle Thorning-Schmidt (S)
Partileder
Fakta

Den socialdemokratiske kampagne:
Helle Thorning-Schmidt, Nick Hækkerup, Mette Frederiksen og Poul Nyrup skal alle på valgturne rundt i landet.

Partiet satser stort i alle byer, blandt andet skal der bankes på 250.000 døre.

Foruden de fire store byer har partiet særligt fokus på: Vejle, Ringsted og Assens, hvor borgmesterposterne skal fastholdes. I Kalundborg skal der fiskes stemmer, der tidligere gik til SF's Tommy Dinesen. I Silkeborg vil man fravriste de Konservative borgmesterposten. I henholdsvis Jammerbugten og Brønderslev skal Stavad og Lene Hansen slå de siddende Venstre-borgmestre og samme øvelse vil man prøve i Faaborg-Midtfyn.

I Furesø - der traditionelt er en Venstre-højborg - er Venstre blevet splittet i tre lister og her øjner Socialdemokraterne nye muligheder. Det samme gør sig gældende i Tønder, hvor den tidligere Venstre-borgmester Vagn Therkel Pedersen er trådt tilbage og blevet afløst af den mindre kendte Laurids Rudebeck.

 

AALBORG: Socialdemokraterne benyttede i høj grad weekendens kongres til at skyde den kommunale valgkamp i gang.

"Når vi går herfra, går vi direkte ud og fører valgkamp," lød det fra Helle Thorning-Schmidt.

Partiets mål er at blive størst, få flest borgmesterposter og vinde landets fire største byer. Et mål, der er inden for rækkevidde - og reelt afhænger af udfaldet i Odense. Partitoppen selv vil deltage aktivt i valgkampen for at sikre succesen, men også for at skabe begejstring hos vælgere og lokale organisationsfolk frem mod et kommende folketingsvalg.

Århus-borgmester Nicolai Wammen kalder partiets tre valgmål for et "flot ambitionsniveau".

"Vi har meldt klart ud, hvad vores ambition er, og jeg har ikke hørt hverken Venstre eller Konservative være klare i spyttet, ud over at Kristian Jensen siger, at de står til at tabe," siger Wammen med henvisning til Venstre-næstformandens udmelding om, at Venstre ikke satser på at blive det største kommunale parti.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00