Helt i orden at Ny Alliance graver sig ned

NYHED: Det er klog taktik, at Ny Alliance melder pas på forpligtende politiske meldinger i en periode, mener to kommunikationseksperter.
Khader og co. er gået i flyverskjul for kritiske spørgsmål fra journalisterne, indtil Ny Alliance fremlægger sin politik til august.
Khader og co. er gået i flyverskjul for kritiske spørgsmål fra journalisterne, indtil Ny Alliance fremlægger sin politik til august.Foto: Ole Toft
Erik Holstein

Her og nu handler deres kommunikationspolitik om ikke at kommunikere alt for meget. De skal tage i arbejdslejr og vende solbrune tilbage med en ny politik for landet til august.

Per Rystrøm
Kommunikationsekspert

Politikken er luftig og modsætningsfyldt, og partiets ledere afstår indtil videre fra at skabe klarhed. Naser Khaders spindoktor er langt sværere at komme i kontakt med end spindoktorerne hos Fogh og Thorning, og partiets toppolitikere prioriterer uforpligtende interviews, hvor de ikke bliver afkrævet skarpe svar på noget som helst.

Det er situationen i Ny Alliance godt en måned efter partiets start 7. maj. Normalt en cocktail, der vil være dræbende i medierne, men i tilfældet med Ny Alliance giver strategien lige nu mening, mener to kommunikationseksperter med særlig ekspertise i den politiske formidling.

"Her og nu handler deres kommunikationspolitik om ikke at kommunikere alt for meget. De skal tage i arbejdslejr og vende solbrune tilbage med en ny politik for landet til august. Det er faktisk klogt, hvis Ny Alliance graver sig helt ned nu," siger Per Rystrøm fra kommunikationsfirmaet Operate.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00