Her stod partierne stærkest ved folketingsvalget

Er Radikale et storbyparti, hvor i landet er der flest socialdemokrater, og er Venstres vælgere primært jyder? Ny valgforskning viser, hvor tilslutningen til Folketingets partier var størst – og mindst – ved valget i juni 2019.

Hvordan stod Socialdemokratiet ved folketingsvalget i statsminister Mette Frederiksens valgkreds i Aalborg? Det giver ny valgforskning svaret på.
Hvordan stod Socialdemokratiet ved folketingsvalget i statsminister Mette Frederiksens valgkreds i Aalborg? Det giver ny valgforskning svaret på. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Der tales tit om, at partierne har særlige egne i landet, der kan betegnes som hjemsted for deres kernevælgere. Venstres højborg er ofte blevet placeret i det vestjyske, mens en stor andel af Enhedslistens vælgere forventes at være bosiddende i København.

Men hvorhenne i landet havde partierne relativt set flest vælgere ved folketingsvalget i 2019? Det svar kan findes i ny data fra Den Danske Valgundersøgelse, som er blevet offentliggjort i den nye bog Klimavalget, som kortlægger det seneste valg.