Hjort: Radikale kan bruges til at gøre livet surt for Mette Frederiksen

INTERVIEW: Trods Jakob Ellemann-Jensens (V) flirt med Radikale, tror Venstre-veteranen Claus Hjort Frederiksen ikke på, at Venstre kan komme til magten på radikale stemmer. Hjort tror mere på en VKO-regering og ærgrer sig over, at de borgerlige er i gang med at kannibalisere hinanden.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

I politik er der ikke noget, der hedder, at nu springer vi lige det her valg over – og så kommer vi igen om otte år. Vi går efter magten, konstant og hele tiden. 

Claus Hjort Frederiksen
Tidligere finansminister og partisekretær for Venstre

Han giver begrebet veteran en meget bogstavelig betydning

Tidligere partisekretær, chefstrateg, finansminister, beskæftigelsesminister og forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) blev første gang ansat i Venstre helt tilbage i 1973. Han har arbejdet for seks forskellige Venstre-formænd: Poul Hartling, Henning Christophersen, Uffe Ellemann-Jensen, Anders Fogh Rasmussen, Lars Løkke Rasmussen og nu Jakob Ellemann-Jensen.

Claus Hjort Frederiksen var en central skikkelse, da der var sikkert borgerligt flertal fra 2001-11, og den nuværende socialdemokratiske dominans huer ham ikke. Corana-krisen har sin del af skylden, men der er også andre forklaringer, erkender Hjort:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00