Hurtigløberen Jønsson har kilder overalt

MINIPORTRÆT: Som politisk kommentator er Rasmus Jønsson (35) stærk i kraft af mange kilder på Christiansborg på tværs af partierne. Han kan dog være så hurtig på aftrækkeren, at han drager forkerte slutninger. Følg Altingets serie om politiske kommentatorer.
Ole HallLars Igum Rasmussen

Navn: Rasmus Jønsson
Alder: 35
Uddannelse: Cand.comm.
Kendt fra: Fast kommentator i bl.a. Altinget og FOKUS samt hyppig gæst i diverse medier
Karrierebaggrund: Forfattet bøger om politisk kommunikation, underviser i politisk kommunikation og spin.

Arbejdsmetode: Jønsson kombinerer sin teoretiske ballast om politisk kommunikation og det politiske system med kaffedrikning hos kilder på Christiansborg fra alle partier. Forsøger samtidig at holde en vis armslængde til Christiansborg-fnidder, som han finder ligegyldigt for vælgerne. Den yngre Jønsson læser op på biografier og historiske bøger om dansk politik, så huller dækkes og det lange perspektiv forbedres. Enormt nyhedsforbrug.

Styrker: Har et stærkt kendskab til målinger, vælgervandringer og politisk kommunikation. Neutral, er ikke ”fedtet ind” politisk. Mange kilder på Christiansborg til trods for, at han er en af de nye drenge i klassen. Har kant og ikke bange for at komme med markante udtalelser. På TV formulerer han sig klart og levende.

Svagheder: Kan være lidt hurtig på aftrækkeren, og det åbner plads for fejltagelser og forkerte slutninger. Har ikke den historiske tyngde som flere kommentatorer i den ældre generation. Mangler et centralt medie i ryggen og har ikke dybden i selve den politiske forståelse, da han ved mere om kommunikation end praktisk politik. Har ingen erfaring fra parti, ministerium eller politisk journalistik.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00