Hvem står stærkest hvor? Sådan fordeler partiernes mandater sig

Hvor i landet vinder partierne frem? Og hvor taber de terræn? Få overblikket i Altingets nyeste geografiske prognose lavet af professor Kasper Møller Hansen.

Især de borgerlige partiers kamp om Vestjylland bliver interessant at følge. Det er den landsdel, som vil blive hårdest af en CO2-afgift på landbruget – og her står Venstre og Konservative lige nu til at tabe et mandat hver, mens både Liberal Alliance og Danmarksdemokraterne går frem. 
Især de borgerlige partiers kamp om Vestjylland bliver interessant at følge. Det er den landsdel, som vil blive hårdest af en CO2-afgift på landbruget – og her står Venstre og Konservative lige nu til at tabe et mandat hver, mens både Liberal Alliance og Danmarksdemokraterne går frem. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Katrine Falk Lønstrup

Det politiske landkort ville set markant anderledes ud, hvis der var valg i dag.

For mens SVM-regeringen taber terræn overalt, står de to største oppositionspartier, SF og Liberal Alliance, til at gå frem i næsten alle landets storkredse.

Det viser den nyeste geografiske prognose for, hvordan mandaterne ville blive fordelt netop nu, som professor Kasper Møller Hansen har udarbejdet for Altinget.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024