Johanne Schmidt-Nielsen skal på barsel: Rosa Lund gør comeback

BARSELSVIKAR: Johanne Schmidt-Nielsen er gravid og forlader Folketinget næste år, når hun går på barsel. Enhedslisten foretager derfor en midlertidig rokade og har suppleanten klar. 

Johanne Schmidt-Nielsen skal på barsel i det nye år. 
Johanne Schmidt-Nielsen skal på barsel i det nye år.  Foto: /ritzau/Mogens Flindt
Kristian Tolbøll

Johanne Schmidt-Nielsen er gravid og venter barn til april 2018. Hun går derfor på barsel til marts.

Det skriver Johanne Schmidt-Nielsen på sin Facebook-profil.

"Kære alle sammen. Hvis alt går, som det skal, får Casper og jeg en lille datter i starten af april. Vi glæder os og er så glade," skriver Johanne Schmidt-Nielsen i sin Facebook-opdatering.

Den tidligere politiske ordfører for Enhedslisten oplyser samtidig, at hendes suppleant Rosa Lund overtager pladsen i Folketinget, når hun går på barsel. Rosa Lund var medlem af Folketinget for Enhedslisten fra 2011 til 2015. 

Johanne Schmidt-Nielsen skal forlade Folketinget senest ved et Folketingsvalg i 2019. Hun har haft en plads i Folketinget siden 2007 og står derfor til at ryge ud af folketingsgruppen på grund af Enhedslistens rotations-princip.

Johanne Schmidt-Nielsen venter barn sammen med Casper Hyldekvist, som er direktør og partner i Primetime Kommunikation, der arbejder med PR og rådgivning.

Johanne Schmidt-Nielsen er ikke den eneste Enhedslisten-profil, der har kunnet melde om familieforøgelse. Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, fødte sin datter i slutningen af oktober 2017. Hun ventes tilbage i Folketinget engang ind i det nye år.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Johanne Schmidt-Nielsen

Generalsekretær, Red Barnet, fhv. MF og politisk ordfører (EL)
ba.scient.soc. (RUC, 2007)

Rosa Lund

MF (EL)
cand.soc. i jura (Københavns Uni.)