Johanne Schmidt-Nielsen skal på barsel: Rosa Lund gør comeback

BARSELSVIKAR: Johanne Schmidt-Nielsen er gravid og forlader Folketinget næste år, når hun går på barsel. Enhedslisten foretager derfor en midlertidig rokade og har suppleanten klar. 

Johanne Schmidt-Nielsen er gravid og venter barn til april 2018. Hun går derfor på barsel til marts.

Det skriver Johanne Schmidt-Nielsen på sin Facebook-profil.

"Kære alle sammen. Hvis alt går, som det skal, får Casper og jeg en lille datter i starten af april. Vi glæder os og er så glade," skriver Johanne Schmidt-Nielsen i sin Facebook-opdatering.

Den tidligere politiske ordfører for Enhedslisten oplyser samtidig, at hendes suppleant Rosa Lund overtager pladsen i Folketinget, når hun går på barsel. Rosa Lund var medlem af Folketinget for Enhedslisten fra 2011 til 2015. 

Johanne Schmidt-Nielsen skal forlade Folketinget senest ved et Folketingsvalg i 2019. Hun har haft en plads i Folketinget siden 2007 og står derfor til at ryge ud af folketingsgruppen på grund af Enhedslistens rotations-princip.

Johanne Schmidt-Nielsen venter barn sammen med Casper Hyldekvist, som er direktør og partner i Primetime Kommunikation, der arbejder med PR og rådgivning.

Johanne Schmidt-Nielsen er ikke den eneste Enhedslisten-profil, der har kunnet melde om familieforøgelse. Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, fødte sin datter i slutningen af oktober 2017. Hun ventes tilbage i Folketinget engang ind i det nye år.

Forrige artikel Mette F. og Thulesen i fælles front: Færre varme hænder er bekymrende Mette F. og Thulesen i fælles front: Færre varme hænder er bekymrende Næste artikel Ugens målinger: Ja til minimumsnormeringer og vælgerlussing til S Ugens målinger: Ja til minimumsnormeringer og vælgerlussing til S
Mette Frederiksens iltre strateg strøg helt til tops

Mette Frederiksens iltre strateg strøg helt til tops

POLITISK PORTRÆT: Intelligent, strategisk tænkende, politisk engageret, stærk til kommunikation. Men også ilter, hårdhændet, konfliktoptrappende og nærtagende. Det er blot nogle af de begreber, der hæftes på Mette Frederiksens særlige rådgiver Martin Rossen, der har fået en uhørt magtfuld post.