Karsten Hønge afløser Anne Baastrup

COMEBACK: Formanden for SF's faglige landsudvalg, Karsten Hønge, afløser Anne Baastrup, der har taget sygeorlov på grund af stress. Hønge har ved flere lejligheder været yderst kritisk over for SF-formand Annette Vilhelmsen.
Karsten Hønge - der afløser Anne Baastrup - er ikke kendt som en af SF-formand Annette Vilhelmsen største beundrere.
Karsten Hønge - der afløser Anne Baastrup - er ikke kendt som en af SF-formand Annette Vilhelmsen største beundrere.Foto: TV 2/FYN
Erik Holstein
Det bliver en gammel kending, der kommer til at overtage mandatet fra SF's Anne Baastrup, der netop har sygemeldt sig som følge af stress.

Afløseren under sygeorloven bliver Karsten Hønge, der tidligere har siddet i Folketinget for SF. Han er aktuelt formand for SF's faglige landsudvalg og blev ved regionsvalget i november valgt ind i Region Syddanmark.

Hønge sad i Folketinget for SF fra 2007-2011, men tabte sit mandat til Annette Vilhelmsen ved sidste folketingsvalg, hvor den senere SF-formand scorede overraskende mange stemmer på Sydfyn.

Karsten Hønge var kendt som tilhænger af Villy Søvndals linje, og han støttede Astrid Krag ved formandsvalget. Han har ved flere lejligheder været stærkt kritisk over for Annette Vilhelmsens lederskab.

Det er uklart, hvor længe Anne Baastrup forbliver sygemeldt. Hendes orlov kommer, efter hun blev udsat for skarp kritik i Bødskov-sagen. Her var hun - som daværende formand for Folketingets Retsudvalg - med til give sit udvalg misvisende oplysninger om baggrunden for aflysningen af udvalgets besøg på Christiania.

Den var den sag, der kostede Morten Bødskov (S) posten som justitsminister, men da Baastrup i mellemtiden havde trukket sig som formand for Retsudvalget, kunne hun ikke stilles direkte til ansvar. Kritikken af hende har dog været massiv. 

Det bliver Karina Lorentzen, der under sygeorloven overtager Anne Basstrups hverv som SF's gruppeformand.  

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00