Analyse af 
Niels Th. Dahl

Klogt træk af Helle Sjelle

ANALYSE: Helle Sjelle har forbedret sine chancer for genvalg ved at flytte fra Københavns til Sjællands Storkreds. Men hun er ikke sikker endnu.
Helle Sjelle er blevet kaldt både "den evige overlever" og "the comeback kid". Hun har nu endnu engang bevist, at hun lever op til navnet.
Helle Sjelle er blevet kaldt både "den evige overlever" og "the comeback kid". Hun har nu endnu engang bevist, at hun lever op til navnet. Foto: Pressefoto
Niels Th. Dahl

Vigtigst af alt har Helle Sjelle dog den trumf, at både den afgående Helge Adam Møller og den konservative partiformand Lars Barfoed bakker hendes kandidatur op.

Niels Th. Dahl
Journalist
Fakta

Sådan falder de konservative mandater ifølge den seneste "hitliste" fra professor Søren Risbjerg Thomsen. I parentes Altingets bud på, hvem der vinder mandaterne: 

1. Nordsjælland (Lars Barfoed) 
2. Nordjylland (Lene Espersen)
3. Fyn (Vivi Kier)
4. Sjælland (Brian Mikkelsen)
5. Københavns Omegn (Benedikte Kiær)
6. Østjylland (Tom Behnke)
7. Vestjylland (Tove Videbæk)
8. Sydjylland (Mike Legarth, Carina Christensen eller Charlotte Sahl-Madsen)
9.  København (Per Stig Møller)
10. Sjælland (Helle Sjelle)

Det konservative folketingsmedlem Helle Sjelle levede endnu engang op til sit image som den evige overlever, da hun i begyndelsen af sidste uge overraskende blev præsenteret som ny folketingskandidat i Næstved-kredsen i Sjællands Storkreds.

Fra at have været så godt som 100 pct. sikker på at ryge ud af Folketinget for Københavns Storkreds, har hun nu pludselig forbedret sine chancer markant for at sikre sig endnu en periode i Folketinget.

Skal blot vinde ét mandat mere
Prognoser fra Altinget.dks valgforsker, professor Søren Risbjerg Thomsen, viser således, at mandat nr. 2 i København, som Sjelle tidligere havde en chance for at få, først falder som det 18. konservative mandat på landsplan, og at det derfor er så godt som udelukket at få det. 

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00