Kommentatorernes styrker - og svagheder

SERIE: Altingets serie om de forkætrede politiske kommentatorer fortsatter - Ralf Pittelkow er analytisk stærk men svækker sin troværdighed med egen dagsorden. Pæne og forsigtige Thomas Larsen har ekstremt stort netværk blandt de centrale aktører.
Ole HallLars Igum Rasmussen

Han er gået fra iagttager af det politiske teater til deltager med egen dagsorden, og det kan svække hans troværdighed.

Om Ralf Pittelkow
Politisk kommentator for bl.a. Jyllands-Posten
Ralf Pittelkow
Alder: 58
Uddannelse: Mag.art. i litteraturvidenskab
Kendt fra: Morgenavisen Jyllands-Posten og er TV 2| NYHEDERNEs politiske kommentator
Karrierebaggrund: Lektor på KU, international sekretær i Socialdemokratiet, politisk rådgiver for Poul Nyrup Rasmussen, foredragsholder, forfatter til div. bøger om politik og samfundsforhold.
  • Arbejdsmetode: Stor kender af partiers liv set indefra gennem sit mangeårige arbejde hos Socialdemokraterne. Er tillige gift med tidligere socialdemokratisk minister Karen Jespersen. Er nu sjældent på Christiansborg og laver sine analyser af den politiske situation fra en vis distance. Bruger i høj grad sin erfaring med det politiske liv frem for politiske kilder. Den store erfaring giver god forståelse for, hvordan medier, politikere og vælgere agerer. Stort nyhedsforbrug.
  • Styrker: Pittelkow ved, hvordan man tænker i Statsministeriet - en vigtig viden, når han analyserer dansk politik. Han er analytisk stærk med en lang historik og nyder godt af at have været ekstremt tæt på gode kilder i det politiske miljø. Er dygtig til historiske sammenligninger og kan trække paralleller til tidligere politiske situationer eller begivenheder.
  • Svagheder: Pittelkow er selv blevet en del af det politiske spil, eksempelvis som forfatter til debatbøger om vesten og islam; indvandring og nationalstaten. Han er gået fra iagttager af det politiske teater til deltager med egen dagsorden, og det kan svække hans troværdighed. Har ikke længere så stor føling med, hvad der sker i partierne.



    Thomas Larsen
    Alder: 41
    Uddannelse: Journalist
    Kendt fra: Berlingske Tidende som fast kommentator og DR Nyhederne
    Karrierebaggrund: Tidl. politisk journalist og redaktør på diverse centrale medier, foredragsholder, underviser på Den Journalistiske Efteruddannelse, er forfatter til politiske biografier om bl.a. Schlüter, Ellemann-Jensen, Helveg, Auken og Fogh.

    Artiklen publiceres også i magasinet FOKUS, som Altinget leverer politisk stof til.

  • Altinget logoChristiansborg
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    0:000:00