Kristendemokraternes Jens Rohde går imod sit parti i abort-spørgsmål: ”Der må ikke sættes spørgsmålstegn ved retten overhovedet”

På vej ud af politik går Kristendemokraternes eneste MF’er stik imod sin partitop og stiller beslutningsforslag om, at den danske regering skal kæmpe for at gøre aborten til en ”ukrænkelig og umistelig internationalt anerkendt rettighed”. Han håber, at Kristendemokraterne endegyldigt lægger spørgsmålet om abort ned ved aktivt at kæmpe alle kvinders sag.

Jens Rohde og Isabella Arendt til Kristendemokraternes sommergruppemøde i august 2021. I dag har Jens Rohde meddelt, at han ikke genopstiller til folketinget, men søger nye veje udenfor politik. Det falder tilfældigvis sammen med, at han stiller et beslutningsforslag, der går imod partilinjen på abortspørgsmålet.
Jens Rohde og Isabella Arendt til Kristendemokraternes sommergruppemøde i august 2021. I dag har Jens Rohde meddelt, at han ikke genopstiller til folketinget, men søger nye veje udenfor politik. Det falder tilfældigvis sammen med, at han stiller et beslutningsforslag, der går imod partilinjen på abortspørgsmålet.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Paula Larrain

Retten til abort er under pres, og derfor bør Danmark gå til kamp for kvinders globale ret til at vælge selv.

Det mener Kristendemokraternes eneste folketingsmedlem, Jens Rohde, der vil gå længere end sit eget parti for at sikre kvinder i hele verden retten til abort.

Derfor har han uden om partitoppen stillet et beslutningsforslag om, at den danske regering skal gå på de internationale barrikader for kvinders rettigheder.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00