Kvindeklub med gennemslagskraft

BAGGRUND: Folketingets kvindekaffeklub fik en barselsfond på dagsordenen ved sidste overenskomstforhandling. Nu samles klubben igen.
Foto: Altinget.dk
Maria Dalby

Det var jo lidt et tilfælde, at vi ved at diskutere kvindernes forhold fandt ud af, at der var en sag, hvor vi på tværs af partier var enige. Så rullede historien, fordi medierne jo kunne se, at der var en god historie.

Helle Sjelle
MF Det Konservative Folkeparti
Fakta

Kaffeklubben 2001:

Den hårde kerne:
Margrethe Vestager (R), Elsebeth Gerner Nielsen (R), Helle Sjelle (K), Pernille Rosenkrantz-Theil (EL), Lotte Bundsgaard (S), Line Barfod (EL)

På vej tilbage:
Mette Frederiksen (S) (tilbage fra barselsorlov)
Sophie Hæstorp Andersen (S) (indtræder som suppleant for Pia Gellerup)

Usikre medlemmer:
Gitte Seeberg (K) - nuværende medlem af EU-parlamentet. Ønskede ikke at kommentere på netværket.
Sandy Brinck (tidl. S) - ikke længere interesseret i netværket.
Bodil Kornbek (KD) - bruger ikke længere netværket. Arbejder i stedet på at få Kristendemokraterne tilbage i Folketinget.


Kilde: Altinget research
Overenskomstforhandlerne kan ånde lettet op. De unge kvinder på Borgen har ikke tænkt sig at blande sig - denne gang. Men det kan sagtens ske igen, lover Lotte Bundsgaard (S).

"Det er ikke til at vide, hvornår vi kommer med noget nyt. Men man skal huske, at vi er fra forskellige partier, og derfor kan der godt være langt imellem sager, hvor vi er enige," siger hun.

Mediestunt eller hjertesag
Nærmest ved et tilfælde lykkedes det de dengang elleve unge kvindelige folketingspolitikere at få en barselsfond øverst på dagsordenen. Men hvad, der i første omgang virkede til at skulle være en ny politisk magtfaktor, var i virkeligheden tænkt langt mere som en social klub. Et sted hvor kvinderne på tværs af partier kunne diskutere kvindeforhold på en arbejdsplads domineret af mænd.

Helle Sjelle (K), der er eneste medlem fra et regeringsparti, forsikrer, at der ikke er noget odiøst i kvindenetværket.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00