LA-landsformand: Det duede ikke at styre partiet som en virksomhed

TV: Liberal Alliance forsøgte sig i en periode med en direktør og styring som virksomhed, men "del og hersk-filosofien" i partiet duede ikke, siger landsformand Leif Mikkelsen (LA) nu.

Som landsformand ligger det organisatoriske ansvar for Liberal Alliance hos Leif Mikkelsen.

Leif Mikkelsen har en baggrund i det frivillige foreningsliv som DGI-formand og har været skeptisk overfor at overføre principper fra det private erhvervsliv til en partiorganisation.

Liberal Alliance forsøgte sig nemlig i en periode med at organisere sig efter forbilledet hos det private erhvervsliv. Det betød, at partiet prøvede sig med en decideret direktør i partiet. Men det var ikke en succes, lyder meldingen fra Landsformanden. 

"Det lyder så fint at målrette og strømline organisationen, og så kunne man måske bruge de principper fra det private erhvevsliv. Jeg troede personligt ikke på, at det ville virke, og man kan også konstatere, at det ikke er så fremherskende i dag," siger Leif Mikkelsen.

Mikkelsen fremhæver, at der er behov for at arbejde som et hold i et parti, og at det også var gavnligt under regeringsforhandlingerne, at Anders Samuelsen inddrog partiorganisationen løbende i den intense periode, hvor krav blev vekslet til regeringsmagt.

"Anders Samuelsen kørte to gange frem og tilbage under regeringsforhandlingerne og inddrog hovedbestyrelsen i processen," fortæller Leif Mikkelsen.

Det havde stor betydning for, hvordan baglandet modtog meldingen.

"Det betød, at hovedbestyrelsen tog hjem efter den weekend og kunne forklare i til et overrasket bagland, at de havde været godt orienteret – og godt kendte til forhandlingerne," fortæller landsformanden. 

Dette er et uddrag af et længere interview, du kan se hele interviewet her.

 

Forrige artikel SF kaprer vælgere fra Socialdemokratiet SF kaprer vælgere fra Socialdemokratiet Næste artikel Her er Socialdemokratiets historiske principprogrammer Her er Socialdemokratiets historiske principprogrammer