Links til europæiske tænketanke

Med lanceringen af tænketanken CEPOS er der kommet dansk fokus på et amerikansk begreb lanceret i 1916. Links til danske og internationale tænketanke samt et forsøg på en definition.
Rikke Sønder LarsenRasmus Nielsen
Fakta
En tænketank består af en gruppe individer, som går sammen om at udforske en bred vifte af emner, som oftest i militære laboratorier, virksomheder eller institutioner. Almindeligvis refererer begrebet specifikt til organisationer, som støtter videnskabsfolk og intellektuelle, som giver sig i kast med at producere analyser eller politiske anbefalinger.


Kilde: Altinget.dk
Den nye liberalt-borgerlige tænketank CEPOS, der er kommet offensivt fra start, har skabt bred offentlig interesse om begrebet tænketank.

Nedenfor har vi samlet en række links til danske og udenlandske tænketanke af forskelligt politisk tilsnit.

Der kan findes efterhånden flere eksempler på mindre danske tænketanke. Blandt andet CABI på jobskabelse.dk og EMU, som er Integrationsministeriets tænketank.

Desuden har videnskabsminister Helge Sander (V) lavet en tænketank, som skal sætte fokus på effektiv formidling af forskningens betydning for det danske samfund. MF Christine Antorini (S) leder denne.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00