Analyse af 
Erik Holstein

Løkke-riddernes parti

ANALYSE: Kaskaden af borgerlige partiskift har kampen om den politiske midte og udlændingepolitik som fællesnævnere, men afhopningerne handler mindst lige så meget om skuffede ambitioner. Imens tæller Lars Løkke på knapper.

Rohde, Ammitzbøll og Løkke tabte alle interne magtkampe. Spørgsmålet er nu, om de skuffede løsgængere finder sammen,
Rohde, Ammitzbøll og Løkke tabte alle interne magtkampe. Spørgsmålet er nu, om de skuffede løsgængere finder sammen,Foto: Steen Brogaard/Folketinget
Erik Holstein

Hvis Løkke og Rohde slår pjalterne sammen, understreger det den umådelige fleksibilitet i de to politikeres holdninger.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget

”På udlændingeområdet har Radikale placeret sig i sit eget verdenshjørne… og sendt sig ud i ligegyldighedens ingenmandsland.”

Sådan lød en central del af Jens Rohdes lange afskedssalut til Radikale Venstre, og på Christiansborg vil mange dele den analyse. Men det er temmelig overraskende, at det netop er Rohde, der kommer med den. Ligesom mange andre politiske afskedssalutter virker Rohdes argumentation en smule påklistret.

Selv på yderfløjen
Siden Jens Rohde forlod Venstre til fordel for Radikale har han ligget på Radikales Venstres yderfløj i udlændingepolitikken. Nogenlunde på linje med Zenia Stampe (R), der har fremhævet støtten fra Rohde.

For godt et år siden gik Rohde i flæsket på den anden radikale afhopper, Ida Auken. Årsag: Ida Auken havde kaldt en fundamentalistisk muslimsk mand for en ”idiot”, fordi han nægtede at give hånd til kvinder. Men det viste bare, hvor ”privilegieblind” Ida Auken var, mente Rohde.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00