Lyt på de bekymrede - uden altid at føje dem

Medlemmerne skal mere til orde hos Socialdemokraterne. Men medlemmerne skal ikke bestemme partiets politik ved blot at krydse ja eller nej - det handler om kvalitativ debat, understreger politisk ordfører Lotte Bundsgaard.
Mette DyrskjøtMarie Andergren

Moderne mennesker vil gerne inddrages. De melder sig kun ind i et politisk parti, hvis de får mulighed for at præge det.

Lotte Bundsgaard
Politisk ordfører (S)
Lavinen ruller allerede. Medlemmerne af Socialdemokraterne har selv valgt deres formand, men medlemsindflydelsen skal ikke stoppe der, mener partiets nyudnævnte politiske ordfører Lotte Bundsgaard. Bekymringer og holdninger hos medlemmerne skal lettere finde vej til partiets politik.

"Vi har ikke været gode nok til at lytte til de bekymringer, almindelige mennesker har, eksempelvis på udlændingeområdet, og det er en del af forklaringen på valgnederlaget. Vi skal i stedet sige, at vi godt er klar over at det er et kæmpe problem, derfor går vi også med til mange stramninger, men vi skal have folk langt bedre integreret," siger Lotte Bundsgaard til Altinget.

Politisk ordfører Lotte Bundsgaard (S) foran det portræt af den legendariske partiformand og statsminister Thorvald Stauning, der hænger på hendes kontor på Christiansborg (foto: Altinget)

Den nyudnævnte politiske ordfører er ligesom den ny formand, Helle Thorning-Schmidt, også optaget af, hvad der rører sig i søsterpartierne i blandt andet Holland.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00