Målet for DF's nye lederduo: Exit fra EU inden for de næste 10 år

Selv om det er en vigtig strategisk målsætning for Dansk Folkeparti at få Danmark meldt ud af EU, så er det alt for tidligt at kræve en folkeafstemning om det nu. Sådan siger europaparlamentarikeren Peter Kofod i et interview med Altinget. Efter planen skal han være formand Morten Messerschmidts højre hånd i den nye partiledelse.

Danskerne skal nok få lært at hade Unionen, mener Peter Kofod (t.v.) og Morten Messerschmidt.
Danskerne skal nok få lært at hade Unionen, mener Peter Kofod (t.v.) og Morten Messerschmidt.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Thomas Lauritzen

BRUXELLES: Der var engang for ikke så forfærdelig længe siden, hvor både Morten Messerschmidt og Peter Kofod troede på, at det kunne lade sig gøre at ændre Den Europæiske Union indefra. Den tid er forbi.

Det europæiske håb er bristet for den duo, der er i færd med at overtage ledelsen i et Dansk Folkeparti under pres og i opbrud. Især Brexit betyder, at deres EU-skepsis er blevet til EU-modstand.

Det siger partiets europaparlamentariker Peter Kofod, som efter Messerschmidts udnævnelse til ny partileder i januar forventes inden længe at blive en magtfuld næstformand og højre hånd for formanden.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00