Måling: Flertal ønsker skattelettelser

MÅLING: Et klart flertal af vælgerne mener, det er vigtigt med nye skattelettelser. Langt flere ønsker dog, at de skal falde i bunden, end at der skal pilles ved topskatten. Det flugter jo med os, siger Dansk Folkeparti.

Dramaet op til forhandlingerne i blå blok om skattelettelser fortsætter. Et klart flertal af vælgerne mener ifølge Norstat-måling, at det er vigtigt med skattelettelser. De er dog noget tilbageholdne med, at der skal gøres noget ved topskatten. 
Dramaet op til forhandlingerne i blå blok om skattelettelser fortsætter. Et klart flertal af vælgerne mener ifølge Norstat-måling, at det er vigtigt med skattelettelser. De er dog noget tilbageholdne med, at der skal gøres noget ved topskatten. Foto: Søren Bidstrup / Scanpix
Morten Øyen

Vi skal ud over vores egne navler og i stedet se på, hvordan kan man bruge skattelettelser til at få gang i samfundet. Lige nu er der for meget snik-snak om misundelse og hvem får nu mest.

Merete Riisager (LA)
Skatteordfører

Danskerne mener, det er vigtigt at få sænket skatten på arbejde.

Fakta
Det står der i regeringsgrundlaget 

I foråret 2016 vil regeringen indkalde til forhandlinger med henblik på at sænke skatten på arbejdsindkomster. Disse forhandlinger har et dobbelt sigte: Dels vil regeringen sænke skatten for de laveste arbejdsindkomster, så gevinsten ved lavtlønnet arbejde bliver større. Derudover har regeringen en ambition om at sænke skatten på den sidst tjente krone med 5 pct.point, så flere vil arbejde mere, og så danske virksomheder får nemmere ved at rekruttere og fastholde også vellønnede medarbejdere.

Kilde: stm.dk

Det viser en ny meningsmåling fra Norstat foretaget for Altinget, hvor 62 procent af danskerne svarer, at det er vigtigt med en skattelettelse – enten i toppen, i bunden eller begge steder.

31 procent svarer modsat, at det ikke er vigtigt med skattelettelser.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024