Om  
Uffe Ellemann-Jensen
Stig Holbøll Hasner

Mindeord om Uffe Ellemann-Jensen (80) af Stig H. Hasner, dk4

I anledning af fhv. udenrigsminister og Venstre-formand Uffe Ellemann-Jensens død, 80 år gammel, skriver stifter og ejer af tv-stationen dk4 Stig H. Hasner mindeord.

Stig Holbøll Hasner

I de mange mindeord om Uffe Ellemann-Jensen er hans omfattende politiske begavelse og store menneskelige format med rette blevet omtalt.

Fra min position i mediebranchen er det imidlertid ønskeligt at supplere med fremhævningen af Uffe Ellemann-Jensens uvurderlige betydning og indsats som en af landets bedste tv-formidlere og folkeoplysere af og om udenrigspolitiske temaer – især i tiden som "privatmand" efter den politiske karriere og ofte sammen med Mogens Lykketoft (S).

Var det Uffe Ellemann-Jensen, Mogens Lykketoft, Martin Krasnik eller TV 2, der i 2010 fik ideen til det udenrigspolitiske tv-magasin "Ellemann og Lykketoft" med Martin Krasnik som vært på TV 2 News? Jeg har aldrig fundet ud af det. Men ideen var blændende, utraditionel og konstellationen et scoop. Seks år varede succesen, inden det i 2016 var slut efter mere end 150 udgaver.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00