Om  
Morten Messerschmidt
Simon Andersen

Morten Messerschmidt bliver vært på Loud – før ville han lukke kanalen

Morten Messerschmidt, der er kandidat til formandsposten i Dansk Folkeparti, skal være vært for et nyt program om opera for Radio Loud. Han har ellers været en stærk kritiker af radiokanalen.

Morten Messerschmidt skal være vært på Radio Loud nye operaprogram 'Kammertonen'.
Morten Messerschmidt skal være vært på Radio Loud nye operaprogram 'Kammertonen'.Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Max Læbo Wulff

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt skal være vært for radiokanalen Radio Loud, der fra og med det nye år kommer til at gå under navnet 24syv.

Det skriver Radio Loud i en pressemeddelelse, som Mediawatch refererer til.

Nyheden kommer, efter Morten Messerschmidt for under en uge siden annoncerede sit kandidatur til Dansk Folkepartis formandspost med europaparlamentsmedlemmet Peter Kofod som næstformand. Kandidaturet kommer dog med den betingelse, at hvis Inger Støjberg ønsker at stille op som formand, vil Morten Messerschmidt trække sig fra kapløbet.

På Radio Loud skal DF-formandskandidaten være vært for et program om opera med titlen 'Kammertonen', der kommer til at blive sendt hver søndag på DAB og som podcast. Programmet bliver sendt første gang 5. december.

"Jeg er stolt af og taknemmelig over, at Morten Messerschmidt vil være vært hos os - og at han vil påtage sig den helt nødvendige opgave at lave et operaprogram, hvis mål er enkelt, men også krævende: At overbevise verden om, at opera er den skønneste kunstart, som alle bør åbne deres hjerter og ører for,” udtaler radiokanalens programdirektør, Simon Andersen, i pressemeddelelsen.

Ville have undersøgt, om kanalen kunne lukkes

Morten Messerschmidt har ellers indtil nu været en af radiokanalens kritikere. Så sent som i juni måned indkaldte DF-profilen den tidligere kulturminister Joy Mogensen (S) til et samråd, hvor han ønskede svar på, om kanalen lever op til betingelserne i DAB-kanalens sendetilladelse. På samrådet sagde Morten Messerschmidt, at Joy Mogensen burde undersøge mulighederne for at få lukket kanalen og sat et nyt udbud i gang.

Ved endnu et samråd i oktober måned kritiserede Morten Messerschmidt igen kanalen. På samrådet diskuterede Folketingets kulturudvalg en rapport fra Radio- og tv-nævnet, der kritiserede ungdomskanalen for ikke at have levet op til udbuddet, som det vandt foran hedengange Radio 24syv

Morten Messerschmidt oplistede en række af kritikpunkter fra Radio- og tv-nævnets rapport og tilføjede:

"Man sidder måbende tilbage og tænker: "Altså, hvad i alverden er der foregået i Svendborg og omegn, hvor den her kanal er blevet produceret og drevet?"

Opera til unge

En af betingelserne for det udbud, som Radio Loud i sin tid vandt foran Radio24Syv, er, at kanalen skal lave DAB-radio til unge. Derfor har Berlingske spurgt Radio Louds programdirektør, Simon Andersen, til, hvorfor kanalen har valgt et opera-program.

”Jamen meningen er at få mange unge til at lytte til opera. Mortens egen historie er, at han som tiårig hører De Tre Tenorer og elsker Pavarotti, men ikke aner, hvad han skal stille op. Så hans tante tager ham i hånden og slæber ham rundt til koncerter. Det er altså lykkedes De Tre Tenorer at vække operakærligheden i en tiårig Morten Messerschmidt. Morten er vanvittigt optaget af at vække det samme i unge,” siger Simon Andersen til Berlingske.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

Simon Andersen

Programdirektør og ansv. chefredaktør, 24syv
journalist (DJH. 1994)

0:000:00