Ny folketingsdirektør har kig på Rigsarkivet

NYHED: Den nye direktør for Folketingets administration, Carsten U. Larsen, ser Rigsarkivet som en åbenlys mulighed for udvidelse. Han lægger op til en åben ledelsesstil.
Den nyudnævnte direktør i Folketinget, Carsten Ulrick Larsen, beskriver forholdet mellem offentlig adgang og sikkerhed på Christiansborg som "a walk on a knife edge".
Den nyudnævnte direktør i Folketinget, Carsten Ulrick Larsen, beskriver forholdet mellem offentlig adgang og sikkerhed på Christiansborg som "a walk on a knife edge". Foto: Henrik/Altinget.dk
Erik HolsteinHenrik Theil

Min primære kompetence er vel, at jeg har erfaring med at lede en stor og sammensat medarbejderstab. Jeg er næppe hyret som direktør i Folketinget på grund af min indsigt i bronzealderen!

Carsten Ulrick Larsen
Nyudnævnt direktør i Folketinget
Fakta
Carsten Ulrick Larsen privat:

Gift med Hanne og har Mads på 23, Trine på 13 og de enæggede tvillinger Mikkel og Peter på 11. Han bor i København.
Fritiden bruger han til at læse - ikke mindst faglitteratur - og motionere: Carsten U. Larsen er gammel maratonløber og har spillet både håndbold, foldbold og badminton. Derudover har han en ældre motorbåd liggende i Frederiksholms Kanal, som han efter bedste evne istandssætter.


Kilde: Altinget.dk

Det umiddelbare indtryk snyder lidt.

Carsten Ulrick Larsen ligner en meget traditionel embedsmand, men den nyudnævnte direktør i Folketinget er ikke et talende jakkesæt. Han er i besiddelse af selvironi og lune, og han hører ikke til den type embedsmænd, der barrikaderer sig bag kaskader af kancellisprog.

Den 55-årige Carsten U. Larsen har de sidste fem år været direktør for Nationalmuseet og er uddannet magister i forhistorisk arkæologi. Derudover er han exam. scient i datalogi. Den nye direktør er på forhånd udstyret med en stor kærlighed til Christiansborg - både af historiske og indholdsmæssige grunde:

"Jeg har altid set op til Folketinget. Det er et sted med lange traditioner, et vigtigt arbejde og dygtige og kreative mennesker. Jeg har kun godt at sige om Nationalmuseet, men det må alligevel strække våben i sammenligning med Folketinget."

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00