Om  
John Pawlik

Nye Borgerlige ekskluderer byrådsmedlem efter trusler mod journalist

Byrådsmedlem og kommunalvalgskandidat (NB) i Vordingborg John Pawlik er blevet ekskluderet fra Nye Borgerlige. Det sker efter, at han under et interview truede en journalist fra Radio Loud.

Kommunalvalgskandidat John Pawlik (NB) er blevet ekskluderet fra Nye Borgerlige, efter han truede en journalist i et interview hos Radio Loud.
Kommunalvalgskandidat John Pawlik (NB) er blevet ekskluderet fra Nye Borgerlige, efter han truede en journalist i et interview hos Radio Loud.Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Ghita Nidam Møller

Både DF og nu Nye Borgerlige er fortid for Vordingborg-byroden John Pawlik. Da han forlod DF var det af eget valg, men denne gang er det Nye Borgerliges valg.

Efter trusler mod en journalist er byrådspolitikeren og kommunalvalgskandidaten for NB nemlig med øjeblikkelig virkning blevet ekskluderet fra partiet og dermed udgået af kommunalvalget. Det skriver TV2 Øst.

Det sker efter, at John Pawlik under et interview til Radio Loud omkring en gammel sag i byrådet truede journalisten:

"Du bliver bollet i hoved og røv nu, bare vent og se. Jeg har allerede sat noget i gang. Så du kan godt glæde dig." 

John Pawliks markante og truende retorik blev den afgørende afgangssalut for, hvad Nye Borgerlige vil acceptere.

"Det er ikke en acceptabel adfærd. Nye Borgerlige tager kraftig afstand fra vold og trusler om vold i alle sammenhænge," skriver partiets pressechef, Lars Kaaber, i en mail til Radio LOUD.

John Pawlik udtaler til TV2 Øst, at han hverken fortryder eller anser sin udtalelse for en trussel, men derimod som en berettiget vred tone og reaktion på spørgsmål til en lukket byrådssag. 

Han har siddet i kommunalbestyrelsen i Vordingborg de sidste seks år og har tidligere blandt andet været formand for Uddannelses- og arbejdsmarkedsudvalget. Han skiftede fra DF til Nye Borgerlige i maj 2020.

Eksklusionen bliver dog ikke afslutningen på John Pawlik politiske karriere eller ambitioner. Han vil fortsat stille op til kommunalvalget, men han ved endnu ikke, om det bliver som løsgænger eller i et parti.

På valgdagen er fremgår han dog fortsat som kommunalvalgskandidat for Nye Borgerlige, da det ikke har været muligt at nå at ændre listen. 

Med sit udbrud og exit tilslutter John Pawlik sig nu flokken af medlemmer, der er blevet smidt ud af Nye Borgerlige. Det gælder de cirka 60 medlemmer, som er blevet ekskluderet gennem partiets levetid. Det oplyste medstifter og politisk næstformand i Nye Borgerlige, Peter Seier Christensen, i oktober. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

John Pawlik

Fhv. medlem og kommunalvalgskandidat, Nye Borgerlige, byrådsmedlem (NB), Vordingborg, skiltemager

0:000:00