Ofring af Brian Mikkelsen skader ikke regeringen

BAGGRUND: Regeringssamarbejdet lider ingen skade efter Foghs ofring af Brian Mikkelsen, mener politiske eksperter. Statsministeren var nødt til at flytte TV 2-salget til Finansministeriet, lyder konklusionen.
Mikael Børsting

Det er klart, at det kan ikke blive ved i længden. På den anden side er det to meget konkrete sager, og jeg tror ikke, at de betyder særligt i meget i forholdet mellem V og K

Kaare R. Skou
Politisk redaktør, TV 2
Der er ingen grund til at sætte spørgsmåltegn ved regeringssamarbejdet, mener tre af landets førende politiske kommentatorer.

Klimaet mellem V og K er udmærket, og selvom Bendt Bendtsen fik samme tur som kulturministeren under valgkampen - hvor han blev sat på plads af Fogh i sagen om 50-øregebyret - så skal sagerne udelukkende ses som to konkrete sager, hvor statsministeren reelt ikke havde nogen anden udvej.

En af de folk, der kender magtspillet på Christiansborg bedst, er Ekstra Bladets chefredaktør, tidligere K-leder Hans Engell.

Godt forhold
"Jamen, for det første er forholdet mellem Bendt Bendtsen og Anders Fogh Rasmussen udmærket, og for det andet er der jo ikke noget politisk alternativt andet end at være i regering med Venstre. Men det er klart, at Brian Mikkelsen udadtil står som taber, da forhandlingerne om TV 2-salget er rykket over i Finansministeriet. Det var Kulturministeriets aller største sag, så selvfølgelig er det en enorm svækkelse", siger Hans Engell til Altinget.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00