Analyse af 
Erik Holstein
Katrine Falk Lønstrup

Otte ekstra mandater ved næste valg sender SF på kandidatjagt

Med udsigt til en solid mandatgevinst til SF er der gode chancer for indvalg af en række kandidater, partiledelsen anser for særlig vigtige. Men den store fremgang fører også til jagt på nye kandidater i enkelte kredse. På baggrund af Kasper Møller Hansens mandatprognose giver Altinget her et bud på den nye SF-folketingsgruppe.

Der er nok at fejre i SF, hvor målingerne lige nu giver partiet en fremgang på otte mandater i forhold til folketingsvalget for halvandet år siden.
Der er nok at fejre i SF, hvor målingerne lige nu giver partiet en fremgang på otte mandater i forhold til folketingsvalget for halvandet år siden.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Erik HolsteinKatrine Falk Lønstrup

Efter ti års gradvis genrejsning af et sønderrevet parti står SF næste gang til at få en folketingsgruppe på niveau med Villy Søvndals storhedstid efter valget i 2007.

Hele 23 mandater står folkesocialisterne til, hvis der var valg i morgen. Det er otte mandater mere end ved valget i december 2022. Det viser professor ved Københavns Universitet Kasper Møller Hansens nyeste mandatberegninger for Altinget.

Lykkes det at lande et resultat bare nogenlunde i den størrelsesorden, skal SF's ledelse dog ud og finde nye kandidater til stemmesedlen for at fylde huller på landkortet. Efter sagen med Moderaternes Mike Fonseca er der kommet en skærpet opmærksomhed for at undgå, at man får valgt en "loose gun" ind på et tredje mandat, man ikke troede gav valg.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00