Pia Olsen Dyhr opfordrer regeringen til skilsmisse 

"Bliver prisen på grisen for Socialdemokratiet ikke snart for stor? Lad os i stedet samles om et grønt visionært velfærdsprojekt," sagde Pia Olsen Dyhr fra scenen i Allinge, hvor årets folkemøde løber af stablen.

"SF vil gerne arbejde med Socialdemokratiet, uanset hvem der er formand. Men vi vil ikke støtte socialdemokrater, der ligger deres lodder i en blå vægtskål," siger Pia Olsen Dyhr fra scenen på Folkemødet i Allinge.
"SF vil gerne arbejde med Socialdemokratiet, uanset hvem der er formand. Men vi vil ikke støtte socialdemokrater, der ligger deres lodder i en blå vægtskål," siger Pia Olsen Dyhr fra scenen på Folkemødet i Allinge.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

At regeringen nu snakker om at genbekræfte regeringsgrundlaget viser, at det er et dysfunktionelt ægteskab, der bør ende i skilsmisse.

Det var hovedbudskabet fra SF's formand, Pia Olsen Dyhr, da hun holdt sin partiledertale på Folkemødets hovedscene.

"En regering over midten opløser ikke de politiske forskelle og uenigheder. Den prioriterer ikke den højere sags tjeneste. Den ender bare med at lunkent kompromis mellem to interesser," sagde SF's formand fra talerstolen og tilføjede:

"I stedet for at genbekræfte et gråt, grumset og passionløst projekt, skulle vi mere bekræfte troen på, at politik ikke kun handler om noget. Det handler om at gøre en positiv forskel for nogen." 

SF-formanden tordnede især mod regeringens beslutning om at bruge en del af pengene fra det opjusterede råderum på skattelettelser. 

"Bliver prisen på grisen for Socialdemokratiet ikke snart for stor? Lad os i stedet samles om et grønt visionært velfærdsprojekt," opfordrede Pia Olsen Dyhr fra scenen.

Dagen inden sin partiledertale undlod SF's formand dog at forholde sig til, hvem hun foretrækker som eventuel afløser for Mette Frederiksen, hvis hun forlader dansk politik i løbet af sommeren. Men i talen lød det højt og klart:

"SF vil gerne arbejde med Socialdemokratiet, uanset hvem der er formand. Men vi vil ikke støtte socialdemokrater, der ligger deres lodder i en blå vægtskål." 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pia Olsen Dyhr

Partiformand (SF), MF
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2010)

0:000:00