Pia Olsen Dyhr trækker SF ind i grønt EU-parti

PROFIL: Det grønne skal fylde noget mere i partiet, end det har gjort de seneste år, siger SF’s partiformand Pia Olsen Dyhr, efter SF er blevet medlem af Det Europæiske Grønne Parti. Medlem af landsledelsen frygter de røde ambitioner vil lide.

SF er ikke længere kun et nationalt parti, men også en del af Det Europæiske Grønne Parti. SF blev nemlig optaget i EU-partiet tidligere i november på en partikongres i Istanbul. Optagelsen har mest betydning i forhold til arbejdet i Europa-Parlamentet, men det er alligevel ikke bare en teknikalitet, fortæller fremtrædende medlemmer af SF.

Beslutningen om, at SF ville optages, blev taget på det ekstraordinære landsmøde i begyndelsen af året, der kårede Pia Olsen Dyhr som formand. Og det har været vigtigt for den nye formand, at SF blev optaget fuldt i EU-partiet, hvor SF har haft observatør-status de seneste år.

”Det er vigtigt ud fra, hvor jeg mener, SF skal placere sig. At vi både er et rødt og et grønt parti, og hvor jeg mener, det grønne skal fylde noget mere, end det har gjort de seneste par år. Nu synes jeg, der er en fin balance,” siger Pia Olsen Dyhr og henviser til, at partiet også gik til finanslovforhandlingerne med både tydelige sociale og grønne krav.

Login