Analyse af 
Erik Holstein

Pia Olsen Dyhrs exit redder SF fra splittelse

Efter Konservatives farvel til regeringsforhandlingerne er Venstres pris blevet for høj for SF, der onsdag forlod forhandlingerne. Dermed undgår Pia Olsen Dyhr, at den lurende splittelse i partiet udvikler sig til en gentagelse af katastrofen i 2014.

Pia Olsen Dyhr (SF) har længe forhandlet med Mette Frederiksen (S) og Jakob Ellemann-Jensen (V), men de sidste par dage har det stået klart, at prisen for at indgå i en regering blev for høj.
Pia Olsen Dyhr (SF) har længe forhandlet med Mette Frederiksen (S) og Jakob Ellemann-Jensen (V), men de sidste par dage har det stået klart, at prisen for at indgå i en regering blev for høj.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

De havde selv forventet at blive smidt ud af forhandlingerne efter weekenden. Det skete ikke, så onsdag tog de selv konsekvensen.

SF's farvel til regeringsforhandlingerne var en ventet nyhed, og en nyhed der vil blive modtaget med lettelse i store dele af partiet. For ikke alle følte sig sikre på, at SF-formand Pia Olsen Dyhr ville være stålsat i forhandlingerne på den yderste dag. 

SF-formanden har deltaget i forhandlingerne om en regering over midten i fem uger, og for både Mette Frederiksen (S) og Jakob Ellemann-Jensen (V) kunne der være en taktisk fordel i at have både SF og Konservative med i en bred regeringskonstellation. Her ville Søren Pape Poulsen (K) kunne tage mange af kuglerne fra højre afsendt mod Ellemann, mens Pia Olsen Dyhr kunne få samme rolle som Mette Frederiksens bolværk mod venstrefløjen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00