Pind til DF: Politiet kan ikke være to steder

RESSOURCER: Politiet kan ikke både være nede ved grænserne og i København, lød svaret onsdag fra justitsministeren, da DF forlangte mere politi i København.

Mads Gluud Jørgensen

“De kan jo ikke være begge steder”. Sådan svarede justitsminister Søren Pind (V) på et spørgsmål om manglende politi i København, som var stillet af Peter Kofod Poulsen (DF) til spørgetid i Folketingssalen onsdag.

DF indgår i politiforliget fra november 2015, hvor man besluttede, at der skal være 300 nye betjente over de næste to år. DF ser imidlertid helst, at der kommer op til 2000 nye betjente.

Peter Kofod Poulsen er bekymret for, at man laver lovgivning som for eksempel knivloven, der ikke kunne håndhæves grundet manglende politi.

“Jeg er bekymret for, i relation til knivloven, at vi laver lovgivning, der er rigtig fornuftig, og vi så ikke har mulighed for at følge det op. Simpelthen fordi der ikke er betjente nok. Kan vi sætte hastigheden op, så vi kan få tilført de betjente, der mangler?” Spurgte Peter Kofod Poulsen.

Justitsministeren ville godt sætte hastigheden op, men gjorde opmærksom på betydningen af betjente ved grænsekontrol.

“Jeg kan forsikre om, at jeg gør alt i min magt for at fremskynde hastigheden med dels omprioriteringer og opgaveglidning. Men jeg ville stikke blår i øjnene på spørgeren, hvis jeg sagde, at det, når 1200 årsværk bliver taget ud af politiet til grænsekontrol, ikke har en betydning,” lød svaret fra Søren Pind.

DF: Ikke enten-eller spørgsmål
Det kan dog sagtens lade sig gøre, at håndhæve begge dele, mener man hos DF.

“For os er det ikke et spørgsmål om enten-eller. Vi vil gerne have den samlede pakke. Vi vil både have kontrol ved Danmarks grænser og tryghed i Danmark. Vi havde som målsætning at uddanne 2000 ekstra betjente. Har regeringen tænkt sig at imødekomme dette?,” spurgte Peter Kofod justitsministeren.

Søren Pind var ikke afvisende, men lagde vægt på, at man jo allerede har besluttet, at der kommer 300 ekstra betjente, og at det ikke løser de nuværende problemer.

“Hvis en politibetjent står ved grænsen, så kan han ikke stå i København. Vi nåede ret langt ved forhandlingerne, og så skal der tilmed ske en nyforhandling til finanslovsforhandlingerne næste år. Det løser dog ikke problemet, som Peter Kofod henviser til,” svarede Søren Pind. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00