Politisk journalistik i light udgave

NYHED: Danskerne vil have politisk journalistik på en mere forståelig måde, lyder det fra de tre nye husstandsomdelte morgenaviser. De vil gøre op med den traditionelle måde at beskrive det politiske spil på og kun beskæftige sig med substansen.

Vi vil bringe samfundet ind på Christiansborg og ikke omvendt.

Poul Madsen
Chefredaktør, 24timer
Fakta
24timer har fire journalister med hovedsæde i København, der dækker det politiske stof, og desuden folk på de lokale redaktioner i Kolding, Århus og Aalborg, der dækker de lokalpolitiske vinkler.

Dato har ikke en decideret politisk redaktion, men har lånt to journalister fra BT til dækning af Christiansborg-politikken.

Nyhedsavisen får seks journalister, der udelukkende skal beskæftige sig med politik. Om de får et kontor på Christiansborg er endnu uvist.


Kilde: Altinget
24timer, dato og Nyhedsavisen siger nærmest samstemmende, at de vil gøre den politiske journalistik mere relevant og forståelig for almindelige mennesker.

Der er for mange spekulationshistorier i de traditionelle morgenaviser, siger en dugfrisk chefredaktør fra 24timer – han vil i stedet skære ind til benet og tale om substans.

Ingen af de tre gratisaviser har fået kontor på Christiansborg – kun Nyhedsavisen har ansøgt, men ved endnu ikke, om dens ansøgning bliver imødekommet.

24timer: ”Vi vil dække de ting, der har en direkte konsekvens, men ikke alle de her spekulationshistorier, der fylder meget i morgenaviserne. Vi vil bringe samfundet ind på Christiansborg og ikke omvendt. For eksempel ville vi ikke have dækket alle de udmeldinger, der er kommet fra Naser Khader og de radikale i løbet af sommeren – hele det spil, mener vi, er uinteressant. Vi vil have visioner og holdninger fra politikerne og ikke alle slagsmålene,” siger chefredaktør Poul Madsen.

Dokumentation
dato:
Udgiver: Berlingske Officin
Oplag: 500.000 - senere hen 1.000.000
Redaktionelle medarbejdere: 35
Udgives i: København, Århus, på sigt hele landet

24 timer:
Udgiver: JP/Politikens Hus
Oplag: 500.000
Redaktionelle medarbejdere: 55
Udgives i: København, Århus og flere større danske byer

Nyhedsavisen:
Udgiver: Islandsk-ejede 365 Media Scandinavia
Oplag: 500.000 - senere hen 1.000.000
Redaktionelle medarbejdere: 100
Udgives i: Alle større byer i Danmark


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00