Politisk journalistik under lup

NYHED: Dansk forskningsprojekt, der er det hidtil største af sin art, skal undersøge, hvordan kulturelle forskelle påvirker mediernes politiske dækning.

Medierne er kun én faktor - en relativ lille faktor - ud af mange, der påvirker befolkningens opfattelse af politik. Andre forhold som opvækst, dit arbejdsmiljø, familie og venners holdninger er i højere grad med til at skabe den enkeltes opfattelse af samfundet.

Erik Albæk
Professor fra Institut for Statskundskab på Syddansk Universitet
Politisk journalistik i Sydeuropa er noget andet end i Danmark. Tidligere premierminister Silvio Berlusconi kontrollerede en pæn procentdel af medieindustrien, mens Anders Fogh Rasmussen dårligt kan invitere en håndfuld journalister til middag uden at blive beskyldt for at korrumpere den såkaldt fjerde statsmagt.

Forskningsrådet for Samfund og Erhverv har bevilliget fire millioner kroner til et forskningsprojektet, der vil undersøge, hvordan kulturelle forskelle i Europa påvirker den politiske journalistik.

800 journalister deltager i projektet
Forskningsprojektet omfatter en spørgeskemaundersøgelse i Spanien, Tyskland, England og Danmark.

I hvert land vil 200 journalister blive bedt om at svare på en række spørgsmål om tilgangen til den politiske journalistik. Desuden vil en række redaktører, redaktionssekretærer og avislæsere ligeledes blive adspurgt.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00