R: Foghs boomerang kan vende tilbage

Regeringen udhuler det kommunale selvstyre og kommer selv til at hænge på ansvaret, siger radikal ordfører. Kommunalforskere uenige.
Niels Th. Dahl

Kommunerne er endt lidt ligesom Pinocchio - regeringen har bundet os med mange bånd. Der er en højere og højere grad af statslig styring, hvor vi sidder som en slags viceværter med mindre og mindre handlefrihed. Kommunerne er ved at blive reduceret til embedsmænd

Anker Boye
Tidligere borgmester i Odense

Regeringen vil snart på egen krop mærke konsekvenserne af sin egen kommunalpolitik. For fremtiden vil det nemlig i højere og højere grad blive landspolitikerne og ikke de kommunale politikere, borgerne vil holde til regnskab for serviceniveauet i de danske kommuner - og det kan gøre dansk kommunalpolitik endnu mere ligegyldigt..

Det forudser den radikale kommunalordfører og tidligere borgmester i Bjergsted kommune Ole Glahn.

Han mener, borgerdemonstrationerne mod regeringens økonomiske rammer for kommunerne i løbet af den sidste måned viser, at det kommunale selvstyre nu er blevet udhulet så meget, at frustrerede borgere må vende sig mod politikerne på Christiansborg frem for de valgte på det lokale rådhus, hvis de ønsker noget ændret:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00