R overvejer at styrke Vestager

PARTILEDER: De Radikale står måske over for store organisatoriske forandringer. Kræfter arbejder på at lade medlemmerne vælge partileder.
Margrethe Vestager er den reelle leder af De Radikale, men er ikke valgt af partiets medlemmer. Det skal måske laves om.
Margrethe Vestager er den reelle leder af De Radikale, men er ikke valgt af partiets medlemmer. Det skal måske laves om.Foto: De Radikale
Niels Th. Dahl

Helt objektivt set vil en mere enstrenget formandsstruktur skabe større klarhed om, hvem man skal gå til, hvis man vil have Det Radikale Venstres holdning til et spørgsmål.

Zenia Stampe
Næstformand i Det Radikale Venstre

Det Radikale Venstre går i disse måneder igennem en af partiets værste vælgermæssige kriser nogensinde og nærmer sig i flere meningsmålinger faretruende spærregrænsen på to pct.

Krisen kan imidlertid blive anledning til store organisatoriske forandringer i det traditionsrige parti, der i dag har to politiske lederposter: nemlig posten som gruppeformand og de facto partileder, der vælges af folketingsgruppen, og posten som partiformand, der vælges af det radikale landsmøde.

Netop nu drøftes det således i partiet, om partilederposten skal styrkes og muligvis endda vælges af landsmødet, mens der til gengæld fjernes formel politisk magt fra landsformanden.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00