Radikale har mistet over 10.000 stemmer til Løkke i valgkampens første uge

Sofie Carsten Nielsen og Radikale taber stemmer til både højre og venstre, viser ny undersøgelse af vælgervandringer. Vi skal til at tale om politik i stedet for proces, siger politisk ordfører Andreas Steenberg.

Sofie Carsten Nielsen har været formand for Radikale siden oktober 2020. Hun overtog efter Morten Østergaard, der mistede sit politiske liv som følge af en række sager om krænkende adfærd.
Sofie Carsten Nielsen har været formand for Radikale siden oktober 2020. Hun overtog efter Morten Østergaard, der mistede sit politiske liv som følge af en række sager om krænkende adfærd.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Malte Bruhn

Den nedadgående valgkamps-spiral for Sofie Carsten Nielsen og Radikale ser ud til at fortsætter for fuld styrke.

Det viser en ny analyse af, hvordan vælgerne har flyttet sig siden folketingsvalget i 2019, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget på baggrund af data fra Kantar Public Gallup og Epinion.

Den radikale nedtur sker i høj grad på grund af Lars Løkke Rasmussen, der med sit nye parti Moderaterne har gjort Radikale rangen stridig som det vigtigste midterparti i dansk politik.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00