Rockwool Fonden rykker

NYHED: Rockwool Fonden satte i sidste uge igen dagsordenen, da den præsenterede sit seneste udspil. Medierne skrev, politikerne roste og fonden fik opmærksomhed trods sine få ressourcer. Altinget har undersøgt fondens succes.
Lars Igum RasmussenOle Hall

Hvis der er dødt dagen efter pressemødet, så er vi skuffede.

Torben Tranæs
Forskningschef, Rockwool Fondens Forskningsenhed.
Fakta
Forskningsstyrke:

Rockwool Fondens Forskningsenhed har en økonomisk ramme på 15-20 mio. kroner årlig.

Socialforskningsinstituttets (SFI) årlige budget er på knap 100 mio. kr., hvoraf ca. 70. mio. kr. går til forsknings- og evaluerings-/udredningsopgaver.

Amternes og Kommunernes Forskningsinstitut (AKF) samlede årlige budget er på omkring 40 mio. kroner.


Kilde: Altinget
Torsdag sidste uge kom integration igen på dagsordnen.

Regeringens integrationstænketank lancerede den længe ventede rapport om en forbedret integration af udlændinge, mens Rockwool Fonden offentliggjorde sin rapport om indvandreres boligforhold og ghettodannelse.

Begge rapporter kom i alle de toneangivende medier.

Men Rockwool Fonden gjorde det igen. Stjal billedet. På hele side 8 i Berlingske Tidende kunne læserne få indblik i Rockwool Fondens pointer, analyser og resultater. Var de borgerlige nordsjællændere mere interesserede i regeringens tænketank, måtte de helt ind på side 18 i Business-tillægget, før anbefalingerne tonede frem.

Dokumentation

Sagt om Rockwool Fonden til Altinget:

Rikke Hvilshøj (V), integrationsminister:
"I mine øjne har Rockwool Fonden en meget høj troværdighed. Det jeg specielt godt kan lide, det er, at de er gode til at fange aktuelle sager og bibringe dem nye vinkler, som de jo faktisk har gjort med seneste rapport."

Henrik Sass Larsen (S), politisk ordfører:
"Højst kvalificeret og meget brugbart politisk. Det er altid godt samfundsvinklet, så det er noget, der er anvendeligt i den aktuelle samfundsdebat. Der er jo meget forskning, hvor vi nogle gange godt kunne tænke os, at det blev lidt mere vedrørende. Men det er det altid, det her."

Manu Sareen (R), indvandrerkonsulent og kommunalpolitiker:
"Jeg synes, at det er noget af det mest seriøse, der er. Jeg læner mig faktisk meget op af deres undersøgelser. Der er nogle forskellige instanser, jeg bruger, og der er Rockwool Fonden en af de vigtigste af dem. Men man skal ikke lade sig forblænde af sådan nogle ting. Og det gælder både Rockwool Fonden og Socialforskningsinstituttet, at forskere også er underlagt fordomme, som selvfølgelig godt kan spille ind.


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00