S lukker udlændingeflanke

NYHED: Tidligere foretrak et stort mindretal af de socialdemokratiske vælgere V og K’s udlændingepolitik. I dag bakker S-vælgerne op om partiets kurs. ”Det er gået op for folk, at vi ønsker en begrænsning af antal indvandrere,” siger politisk ordfører Henrik Sass Larsen.
Ole Hall

Forklaringen er, at socialdemokraterne igen mener, at de tør overlade roret til deres eget parti.

Henriette Kjær
Integrationsordfører for De Konservative
Fakta
Det fulde spørgsmål lød: Hvem er efter din mening de bedste til at føre udlændinge- og integrationspolitik i Danmark: den nuværende regering af Venstre og Konservative - eller en regering af Socialdemokrater og Radikale?

Kilde: Altinget
Selv om flertallet stadig foretrækker en borgerlig regering til at håndtere integrations- og udlændingepolitikken, er forspringet skrumpet ind. Det skyldes ikke mindst, at flere S-vælgere omsider støtter deres eget partis kurs.

Hvor flere målinger op til regeringsskiftet i 2001 viste, at godt 30 procent af socialdemokraterne foretrak de borgerliges linie, er det i dag kun 9 procent af S’erne, der mener, at de borgerlige er bedst til at føre udlændingepolitikken. Det viser en meningsmåling foretaget af A&B Analyse for netavisen Altinget.

”Det er gået op for folk, at vi ønsker en begrænsning af antal indvandrere, der kommer til landet. Derudover er der en stor skuffelse over, at integrationen ikke virker. For det har de borgerlige været dårlige til,” siger Henrik Sass Larsen, politisk ordfører for Socialdemokraterne, til netavisen Altinget.

K: Vores fortjeneste
De Konservatives integrationsordfører, Henriette Kjær, er enig i, at integrationen ikke virker optimalt.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00