S-vælgere: EL skal have indflydelse på økonomien

MÅLING: En stor del af de socialdemokratiske vælgere er klar til at give Enhedslisten indflydelse på en rød regerings økonomiske politik. Det lille venstrefløjsparti er blevet økonomisk stueren, mener eksperter.
Johanne Schmidt-Nielsen talte om kampen for indflydelse under Enhedslistens årsmøde. Nu viser ny meningsmåling, at S-vælgerne er klar til at give partiet indflydelse på den økonomiske politik.
Johanne Schmidt-Nielsen talte om kampen for indflydelse under Enhedslistens årsmøde. Nu viser ny meningsmåling, at S-vælgerne er klar til at give partiet indflydelse på den økonomiske politik.Foto: Signe Mie Jensen/Altinget.dk
Hjalte T. H. KragesteenPeter Baggesgaard HansenAnne Burlund
Kilde: A&B Analyse
Kilde: A&B Analyse Foto:

Det er klart, at hvis Enhedslisten skal have indflydelse, så skal der være en vilje til det hos Socialdemokraterne, som skal forstå, at der er et ønske om det i deres vælgerkorps.

Hans Mortensen
Politisk kommentator og forfatter

Enhedslisten skal have mest indflydelse på en kommende S-ledet regerings økonomiske politik. Sådan svarer 39 procent af de socialdemokratiske vælgere i en måling foretaget for Altinget af A&B Analyse. 50 procent af S-vælgerne peger på Radikale.

Og resultatet er overraskende, mener politisk kommentator Peter Goll.

"Det er en meget stor andel af de socialdemokratiske vælgere, der foretrækker, at Enhedslisten får mest indflydelse på en kommende rød regerings økonomiske politik. Så det er bestemt ikke sådan, at S-vælgerne vil løbe skrigende væk, hvis Enhedslisten får indflydelse," siger han og peger på, at målingen er en klar sejr for ledelsen i Enhedslisten.

"Det her er et tegn på, at den linje, som Johanne Schmidt-Nielsen og folketingsgruppen har lagt, bliver belønnet i bredere vælgerkredse. Vi har jo også set, at Enhedslisten har ligget i nærheden af spærregrænsen i mange målinger for bare et år siden. Og nu ligger de til markant fremgang i samtlige målinger," siger Peter Goll.

I Altingets seneste snit står Enhedslisten stærkt med syv mandater. Næsten en fordobling af valgresultatet fra 2007.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00