Se tallene: Sådan stemmer danskerne fordelt på køn, alder og indkomst

VÆLGERPROFILER: Hvordan ser de enkelte partiers typiske vælgere egentlig ud, når man ser på parametre som køn, alder og indkomst? Få overblik over tallene her. 

Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget.dk
Simon Egelund Hansen

Der er store forskelle at spore på partiernes vælgere i Altingets seneste analyse af vælgerprofilerne.

Analysen er foretaget af professor ved Københavns Universitet, Kasper Møller Hansen, der blandt andet forsker i vælgeradfærd og valgdeltagelse.

Dyk ned i ned i tallene i tabellerne herunder:

Dokumentation

Om analysen

Analysen er foretaget for Altinget af Kasper Møller Hansen, der er valgforsker og professor i statskundskab ved Københavns Universitet.

Analysen er baseret på i alt 10.590 interviews, hvoraf 7.278 interviews er foretaget af Kantar Gallup i perioden 1/1-20 til 31/3-20 og 3.312 interviews er foretaget af Epinion i perioden 25/2-20 til 3/2-20 og 10/4-20 til 16/4-20. Analysen er justeret for døde og nye vælgere og er desuden vægtet op mod valgresultatet ved FV19, demografi og seneste snit af for målingerne.

Borgerlisten og Stram Kurs er ikke med i analysen grundet for få respondenter.

Artiklen må citeres frit efter reglerne om god presseskik og med tydelig angivelse af Altinget som kilde. Gengives enkelte tal fra artiklen, skal det være med kildeangivelsen "Professor Kasper Møller Hansen for Altinget.dk på baggrund af interviews gennemført af Kantar Gallup og Epinion".

 


0:000:00